Jdi na obsah Jdi na menu
 


PARTA: HURÁ DO PODZIMU 2016!

18.-trenink-avsp-s-uspesnymi-reprezentanty-z-rf-v-brne.jpg

Bravo, Akademie! Dřina na státní svátek přinesla skvělé časy a zasloužené diplomy

Děkujeme za obří zájem, který jste projevili o setkání v den státního svátku! Čekali jsme, zda se vás najde deset dvanáct, ale přišlo nás na třicet. A byli jste do jednoho fantastičtí! Ať šlo o sérii silových cviků od obratnostních člunků po vynikající vystoupení v naší slavné Pyramidě. Nebo úprk o pozice v hromadném závodě na 1 km, kde zaslouží naši poklonu až na zem Olivka, která předběhla přes dvacet soků včetně mnohem starších holek i kluků a vytvořila si parádní osobák 4:51 minuty, který jí okamžitě píšeme do výsledků OVOV a gratulujeme! A moc se vám povedl sváteční A-SPRINT, za nějž jsme už s novým logem tohoto posledního přírůstku z rodiny našeho A-seriálu udělovali i barevně hodně vyvedené diplomy. Za zmínku stojí paradání akademické klubové rekordy: mezi staršími kluky se o něj postaral Max (52,69 sekundy), mezi staršími děvčaty Hanka (1:04,38 minuty) a mezi mladšími slečnami naprosto fantastická Síma (1:10,31). Podívejte se na podrobné výsledky, vážně stojí za to! Mezi nejlepší pětku napříč všemi se dostaly hned tři holky: za dvojkou Max a Šampi se seřadily Hanka, Katy a  Simona! Výsledky svatováclavského A-SPRINTU najdete TADY.

a-sprint-web.jpg

Zajímavě se přeskupil i celý náš seriál: do čela A-SPRINTU mezi mladšími holkami, ač je s námi teprve pár týdnů, už poskočila po třech dílech Bára Turková. Mladší holky, to je zatím opravdu bitva: CELÝ SERIÁL (A-SPRINT + A-RUN + A-KROS) nově vede Olivka o bod před Eliškou, na 3.-5. místě jsou ve čtyřech bodech srovnané Didi, Evička a Síma. Průběžné pořadí najdete ZDE.

 

 

Šampi, Johny, David a Hanka skvěle reprezentovali Akademii na RF OVOV!

rf.jpg

Skvělá zpráva: hned tři naši dětští členové se prodrali sítem kvalifikací na REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV. Od čtvrtka 8. do soboty 10. září absolvovali v Brně desítku disciplín olympijského odznaku (60 m, dálka, shyby, švihadlo, medicinbal, trojskok, kliky, sedlehy, hod míčkem, běh na 1000 m) v konkurenci nejlepších dětí Česka v ročnících 2001 až 2006. V soutěži trenérů a učitelů se k nim pak připojil i David, skončil v první dvacítce. Z historického pohledu to byla nejen naše nejpočetnější, ale výsledky také nejúspěšnější účast na RF, které se konalo už posedmé v dějinách. 

Vítězka krajského finále OVOV z Čáslavi a zlatá z atletického desetiboje v Desné Hanka Hušková se prala se svým prvním RF velmi statečně a hned ve třech disciplínách se prosadila do elitní desítky Česka mezi dívkami 2005: byla pátá v trojskoku, osmá na šedesátce a díky osobáku 4:04 i desátá na kilometru. 

Velkou premiéru na RF pak parádně zvládl Johny Mozga. I on si hned třikrát vychutnal skvělý pocit být  v Top 10 mezi kluky svého věku v republice: desátý doběhl na šedesátce, devátý skončil ve shybech a po skvělém výkonu pak v osobním rekordu (3:31) pátý na kilometru. Součtem 6865 bodů v jediném závodě s přehledem dosáhl na diamantový odznak. Skvělé!

Své nejlepší republikové finále, na nichž startoval už v letech 2014 a 2015, pak prožil v Brně 2016 Šampi. Na rozdíl od Hanky a Johnyho, kteří měli v mladších kategoriích 26 soupeřů (k nominovaným 24 nejlepším jednotlivcům totiž přibyli ještě 3 členové do soutěže družstev), se Šampi pral s nejpočetnějším polem konkurentů. Klidně až čtyři chlapce 2002 totiž zařadila do týmové soutěže (startovalo 40 nejlepších z ČR ve složení 4 kluci a 4 holky) skoro všechna družstva.

Ani to Šampimu nezabránilo, aby se ve 112-členném poli (24 finalistů jednotlivců  a dalších 88 členů družstev) prosadil na úplný vrchol. Se 113 opakováními vyhrál soutěž v klicích, a to nejen ve své kategorii, ale napříč všemi ročníky (2001, 2002, 2003, 2004) soutěžících v mužských klicích (kluci 2005-2006 dělali ženské). Šampi tak porazil všech 240 finalistů z Česka!

Kromě toho získal bronzové umístění ve shybech (83 opakování) a po skvělém představení skončil ještě šestý ve švihadle (327 přeskoků čtyřmi styly). Svůj celkový součet z loňska vylepšil o 859 bodů.

na-web.jpg

Reportáž z Brna, kde zanechala naše Akademie podpis i na stěně slávy, najdete časem na webu. Na podzim pak doufáme dostaneme vedení OVOV k nám do Neratovic, za celoroční snažení totiž patří krásné olympijské vysvědčení a bronzový, stříbrný, zlatý či dokonce diamantový odznak hned 15 klukům a 11 dívkám z Akademie, i když nepostoupili do Brna. Plnit OVOV budeme dál i na podzim a v zimě, včetně všech nováčků.

 

 

Akademie na Eurohrách

doksy.jpg

ehd-doksy.jpgPrázdninám jsme dali vale u Mácháče. Reprezentační tým AVSP ve složení David, Vráťa, Michal, Eva, Petra a Šampi se v konkurenci 132 družstev v celé ČR zúčastnil od pátku 26. do neděle 28. srpna tradiční akce na Máchově jezeře a okolí: EURO HER DOKSY 2016.

image.jpgByl to opravdu náročný SEDMNÁCTIBOJ, běželi jsme třeba orienťák v lese i letní biatlon u jezera, stříleli z luku (ty modřiny, co holky?), plavali, veslovali, raftovali, hráli beachvolejbal, tenis, nohec, ping-pong, jeli cyklistický závod dvojic, sprintovali nocí na in-linech, výborně se předvedli na horolezecké stěně (trojka Peťa, Michal, Šampi nalezla 366 metrů!), bungee-runovali, jungle-creekovali (to se taky dost povedlo)...

Letos to bylo hlavně o sbírání zkušeností, nováčkovskou daň jsme platili v podstatě v každé disciplíně i v takových detailech jako přesouvání mezi disciplínami: jen za sobotu jsme mezi sportováním nachodili třicet kilometrů, zatímco ostatní měli logistiku zvládnutou mnohem odpočinkověji... Ale to vůbec nevadí. Vše jsme očíhli, moc nás to bavilo a za rok postavíme do EURO HER 2017 družstva klidně dvě, tři, čtyři... Záleží jen na chuti!

 

 

REPORTÁŽ Z DESNÉ VČETNĚ DRAMATICKÉHO PÁTKU JE TADY

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ VČETNĚ POHLEDŮ NA KAŽDÉ Z 26 DĚTÍ ZVLÁŠŤ PAK

TADY

cheeky

 

Akademie roste do nebeských výšin

První srpnové setkání 3. VIII. 2016 přilákalo na trénink Akademie na dvě desítky dětí, mezi nimiž nechyběli další nováčci - konktrétně čtyřka Oliver, Robin, Matyáš a Aneta II. Počet těch, co se zapojili do činnosti AVSP, tak dosáhl čísla 54. Počasí bylo skvělé, nálada ještě lepší: to asi tím, že do vrcholu léta - olympijského týdne v Desné - zbývaly poslední tři dny. A na poslední chvíli se sestava do Desné rozrostla ještě o zmíněného Olivera. Přihlásilo se tedy celkem 16 kluků, 10 holek a 3 členové organizačního výboru. To teda bude v Jizerkách jízda! Tak už se jenom šetřete a v sobotu se na to vrhneme plnou parou! Z plánovaného počtu třiceti disciplín bychom chtěli ukrojit klidně celou šestinu...

 

Další info k akci v Jizerkách:

OLYMPIJSKÝ TÝDEN 6.-13. SRPNA 2016

Kultura Desné: Vzdáme hold kalokagathii
myron.jpg

Kalokagathia je pojem, který vyjadřuje antické přesvědčení, že hezké a dobré, chcete-li krása a ctnost patří k sobě – a mají mnoho společného. Zkrátka: co není zároveň dobré, nemůže být krásné. A naopak. Něco (víc než) málo z tohoto ideálu harmonického souladu a vyváženosti tělesné i duševní krásy podle boha Apollóna, tedy spojení dobroty, ctnosti, síly a statečnosti chceme aplikovat i při olympijském týdnu v Desné.
 

Předně v samotných soutěžích, ale po nich i v dalších aktivitách na chatě či na výletech. Vždyť kalokagathia – symbol nejvyšší dokonalosti – pro Řeky i při olympiádách znamenal víc, než si možná dnes dokážeme představit. Jeho vyznávání bylo považováno za naprostou nutnost! Kalokagathia jako taková vyžadovala, aby každý dbal nejen o svůj zevnějšek ze sportovního hlediska, ale také o své chování, mravnost, kulturu a vzdělávání.
 

A tak věříme, že po férových bojích na oválech, v lese, na skále, v řece najdou všechny děti z Akademie dost sil, aby připravily pro ostatní i zajímavý kulturní program. Vítány jsou s sebou veškeré hudební nástroje: kytary, flétny – to vše do Desné 2016 patří!
 

Obrovský díl bodů do celotýdenní soutěže týmů pak vedle hodnocení úklidu a výzdoby jednotlivých pokojů udělíme den co den za „scénky“ v duchu jednotlivého státu, který bude ten který pokoj po celý týden reprezentovat. Ať půjde o „Liberté, égalité, fraternité“ předloňského vítěze Desné 2014 z Francie, pokus o pokoření dokonalé scénky „Mafie v olivovém háji“ loňských vítězů z Itálie, „American life“ USA, snad nejen „Čaj o páté“ z Británie, Vánoce na australské pláži, maďarské klobásky, nápady švédské trojky, nebo potvrzení i popření toho, že Němci mají sice smysl pro pořádek, ale sehr gut“  zrovna nerozumí humoru.

 

Ano, hlavně z těchto osmi olympijských legend, co se počtu medailí týče, si děti vyberou, protože čekáme, že devátou zemi z Top 10 nejúspěšnějších států na letních olympiádách – SSSR/Rusko – necháme po událostech před Riem 2016 plavat v bílé Desné a tu poslední do party – Řecko – přepustí děti trenérům.
 

Čili, pamatujte, co kalokagathia znamená, nezapomeňte si sebou vzít kromě hudebních nástrojů také papíry, tužky, pastelky a další propriety na tenhle duchovní a kulturní podtext, bez něhož by Desná 2016 nebyla tím pravým olympijským týdnem!
 

Sportovat a tím pádem vypadat dobře – ano! Celoživotně se vzdělávat, číst, naslouchat, snažit se poznávat nové věci a přidat k tomu občas nějaký ten dobrý skutek, nebýt nabručený, protože se mi zrovna nedaří, smát se na děti kolem sebe a vyzařovat pozitivní energii – jasan, i tohle budeme den co den odměňovat body a diplomy. A svět v Desné bude díky tomu snad opravdu ještě lepšejší. Doufáme...

apollon-22.jpgP.S. I.: Kdo má doma florbalovou hokejku jakékoliv kvality, vezměte ji prosím do Desné s sebou. Díky!

P.S. II.: Po nedělní poradě posledního července máme do Desné další dva opravdu skvělé (nesportovní) kousky. Tohle oceníte určitě, rodičové! Zatím to necháme jako překvapení, ju?  

P.S. III.: When all are one and one is all = to be a rock and not to roll!

Jsme připravení, natěšení a dáme do toho to nejlepší z nás. Věříme, že i vy!

Vráťa, David a Zdeněk

 

Hlavní informace k vrcholu letošního léta:

OLYMPIJSKÝ TÝDEN DESNÁ: 6.-13. SRPNA 2016

logo-i.jpgTak už jen necelý týden a je to tady! Personál Chaty Nuselská a hlavně vedení olympijské výpravy DESNÁ 2016 už se na vás moc těší! Pečlivě jsme promysleli program tak, abyste na sedm dní a nocí od soboty 6. do soboty 13. srpna ani týdny poté nezapomněli!

Kvótu 24 dětí jsme nakonec nejen naplnili, ale snad až nečekaně překročili. Děkujeme za velký zájem, o to větší motivaci máme! Polovina dětí už Desnou dobře zná, někdo jede dokonce posedmé, ale 14 dětí zažije atmosféru poprvé. Ničeho se nelekejte! Na své si přijdou vytrvalci (nebojte, účastníky Zátopkova závodu nebudeme nutit proběhnou cílem, ale na start se postavíte všichni, to tedy ano), zároveň milovníci sprinterských soutěží, a to nejen běžeckých, ale i šikulky, co zvládají fyzicky nenáročné, ale technicky ošidné disciplíny. A matadoři, neradujte se, že všechno znáte! Nebo snad tušíte, co vám připraví klání jako CLIFF, TIRE, RIVER, HILL, HIGHLANDER

Diplomů máme na 500. Věřte, že se dostane opravdu na každého - pochybujeme, že se najde někdo, kdo jich nebude  mít minimálně deset. Většina je vytištěných přímo na jméno, koukněte:

diplomy.jpg

Náš zkušený umělecký dřevař už dobrousil hned tucet medailí na dva extrémní závody, ale bude i mraky kováků a nyní finišuje pásová výroba báječných keramických medailí v barvách Akademie, které budou úplně pro všechny účastníky.

 

Kdy a kde se sejdeme?

V sobotu 6. srpna 2016 kolem 11. hodiny na Chatě Nuselská: adresa je sice Na Malé straně 108, 468 61 Desná, ale je nutné nezabočovat do ulice Na Malé straně, protože by vás to zastavilo u skokanských můstků. Jeďte po odbočení z hlavní silnice (Krkonošská)  ulicí Údolní celé dva kilometry a zabočte až na můstku přes řeku Bílá Desná směrem do silnice (spíš cesty) zvané Výletní. Tam je chata. Samozřejmě je možné se s odvozem do Desné domluvit a spojit ho s jinými rodiči.

chata-nuselska.jpg

Cena

Za jednotlivce: 3900 Kč

Pro mladšího sourozence: 3100 Kč

Platit můžete převodem na účet Akademie (vedený na Spolek Tygříci u ČSOB), což je pro nás jednodušší:

270013418/0300

Ale nevadí, když částku přivezete v hotovosti až do Desné. Věřte, že jsme cenu stáhli nejníže, jak to šlo - pobyt bude ještě dotovat zmíněný Spolek Tygříci (lze na něj na výše uvedený účet beze všeho kdykoliv přispět, čím víc prostředků budeme mít, tím víc si můžeme i v měsících po Desné dovolit).

Dopřejeme v Jizerkách dětem opravdu všechno včetně wellness (vířivka je tu vážně prima) a večerních zahradních párty podvečerů. Vrcholné soutěže chceme vyhlašovat s magickou atmosférou ohně. Pro nováčky: prostředí na chatě a kolem je kouzelné, přehrada na řece mělká, ale průzračná a osvěžující. No a Miroslav Verner, který se tu o nás rok co rok stará už od léta 2010, vaří vážně skvěle. Pro většinu dětí to byl v minulosti nejhezčí týden prázdnin. Uděláme všechno pro to, aby tomu tak bylo i letos.

 

Co s sebou?

Oblečení necháme na vás - jen myslete na to, že na horách je větší zima než u Labe. Povinnou výbavou nicméně jsou:

1. Švihadlo

2. Baterka (nejlépe čelovka)

3. Dostatek sportovních bot a každopádně nějaké horší, zralé na poslední tažení: děti v nich absolvují disciplínu v řece a pak alou do koše třeba...

4. Kopie kartičky zdravotního pojištění, potvrzení bezinfekčnosti (jakékoliv podle vzoru z internetu) a budeme rádi i za potvrzení od lékaře (nemusí být nové, speciálně k němu nechoďte). Vstupní prohlídku případně provede zdravotník olympijské výpravy Zdeněk, držitel certifikátu od ČČK Chrudim přímo v Desné.

5. Dáváme ke zvážení zvláštní (sportovní) pojištění. Jistě chápete, že děti od nás nejsou pro tento týden speciálně pojištění. Za šest let se v Desné nikdy nic nepřihodilo a věříme, že to tak bude i letos, ale znáte to: Náhoda je... 

 

Co nás čeká?

pohary.jpg

1. Už sedmý ročník ATLETICKÉHO DESETIBOJE. Poháry jsou fajn, ne? Proč šest? Stejně jako u dalších disciplín hodnotíme zvlášť chlapce a zvlášť dívky - a máme obrovskou radost, že startovní pole slečen bude velice široké a zvlášť pro atletické soutěže opravdu hodně kvalitní!

2. Tradiční (ale o některé disciplíny obohacený) obratnostně-silový víceboj DIAGNOSTIKA.

3. Veselý pětiboj netradičních disciplín zvaný HBITÝ TYGR. Tady si užijete hlavně legraci, opravdu!

4. Modifikovaná verze ŠVIHADLIÁDY.

5. Zcela nové víceboje ROCK-MAN a ROCK-WOMAN. Tohle bude něco a my se moc těšíme, jak se s tím poperete, ale hlavně: jak si tento soubor osmi disciplín užijete!

6. Diplomy pro všechny za tyto víceboje, ale i za každou disciplínu v nich, řada medailí, kromě individuálních i hodně týmových soutěží, k tomu den co den na večírku tituly HRDINA, BOJOVNÍK, HRDINKA a BOJOVNICE DNE.

7. SOUTĚŽ TÝMŮ, kterými budou tentokrát nejúspěšnější země olympijských her - studujte historii olympiád, každý den nás čeká olympijský kvíz. Hodně si vyzkoušíte, ale dost se toho i dozvíte!

8. Zaběhnuté (nohejbal), ale i úplně nové (a nejen sportovní) hry do celotýdenní soutěže pokojů (nejspíš se bude spát po třech).

9. Výlet na jeden z nejhezčích vrcholů Jizerských hor a poprvé i k vodní nádrži Souš.

10. ... a (ne)jedno překvapení.

 

Buďte stále s námi!

Rodiče budou mít o pobytu přehled prostřednictvím reportáží, které se budou objevovat "živě" na těchto stránkách díky olympijské on-lince Desná-Neratovice. Poprvé se stane, že budeme u řeky Bílá Desná přesně v době, kdy se konají zároveň olympijské hry - o to propojenější to bude... Mobilní signál není v horách nic moc, ale pište komentáře pod článek, děti si budou vaše vzkazy, povzbuzení, hlášky a rýmy moc rády číst!

 

Dotazy, detaily:

Na posledním tréninku Akademie ve středu 3. srpna v 18:30 na III. ZŠ.

 

Jak vypadala Desná, tehdy ještě více fotbalově zaměřená, si můžete prohlédnout a pročíst:

TADY

Těšíme se na vás!

Zkušení Desňáci Vráťa a David

logo-ii.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

TRENINK STŘEDA

(Tůmička, 27. 9. 2016 10:36)

Evča bohužel NE .... je kaput, antibiotika :-(

Trénink středa

(Huškovi, 26. 9. 2016 21:17)

Radek, Hanka, Honzík se zúčastní pokud bude.

28.9.

(Havlíčkovi, 26. 9. 2016 19:58)

Síma i Ráďa se zúčastní, pokud se trénink bude konat.

Streda 28 trenink

(Vokac, 26. 9. 2016 15:07)

Dobry den,
Ve stredu 28.9. na trenink prijde Klara a Kuba Vokacovi, pokud se trenink bude konat. Dekuji Vokac

NÁVŠTĚVNOST WEBU AVSP

(webmaster, 22. 7. 2016 14:02)

Duben: 1646 zobrazení
Květen: 1920 zobrazení
Červen: 2124 zobrazení
Červenec: 1653 zobrazení

NEJČTENĚJŠÍ RUBRIKY:
1. Aktuality - 2404 zobrazení
2. Naše začátky: Duben 2016 - 1212 zobrazení
3. Rosteme: Léto 2016 - 1175 zobrazení

 

 

Portrét


Poslední fotografie


Kontakt

Vratislav Polka 733 796 013

David Šprincl 724 105 531

účet: 270013418/0300

akademievsp@gmail.com



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 391338
Měsíc: 7719
Den: 248